Text: Aktivism

Hur du kan agera

Sociala medier

På sociala medier har vi möjlighet att vara kreativa, att reagera snabbt på politiska utspel och att nå ut till många människor samtidigt. 

Insändare

Skriv en insändare om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter under valplattformen eller skriv om någon av fokusfrågorna. Skicka sedan in till lokaltidningar. I lathunden, som fås efter anmälan, finns mer stöd i form av textförslag för den som vill ha.

Utfrågning i valstugor/ skolval

I augusti ställer partierna upp sina valstugor och representanter från partierna besöker många skolor i samband med skolval, vilket ger oss tillfälle att ställa frågor. I materialbeställningen ingår ett samtalsunderlag med frågor som är lätt att använda för detta ändamål. Här kan ni läsa resultatet av den enkät som skickades till riksdagspartierna..

Namninsamling

I augusti kommer vi anordna en namninsamling som riktar sig till den kommande statsministern och uppmanar hen att inte glömma sitt åtagande: att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid, även i Sverige. I materialbeställningen ingår petitionslistor.

Gå med i vår digitala grupp!

Är du en fena på sociala medier eller är du kanske nyfiken och vill lära dig mer? Valplattformen är till stor del en kommunikativ kampanj och mycket av aktivismen kommer ske på Instagram och Facebook. Nu startar vi därför upp en Facebook-grupp där vi kan tipsa varandra om inlägg, diskutera strategier, stötta varandra och dela med oss av material.  Anmäl dig HÄR.