Text: Aktivism

Valplattform 2022

Nu är det valår och vi ska självklart vara med och kämpa för mänskliga rättigheter! Valet hösten 2022 kommer troligen att definiera en ny politisk spelplan i Sveriges riksdag. Beroende på vilka partier som sitter vid makten kommer frågor om mänskliga rättigheter att utmanas på ett eller annat sätt.

Med tanke på den osäkra valutgången som vi står inför i Sverige är det avgörande att Amnesty kan skapa en valstrategi som är hållbar. Det finns en risk att det kommer att presenters politiska förslag som kommer inskränka på rättssäkerheten och därmed våra mänskliga rättigheter. Vi vill visa att vi är ett alternativ för människor som vill engagera sig för ett bättre samhälle samt vara en aktör som politiker och allmänheten kan hämta energi och kunskap ifrån i politiska frågor som säkrar mänskliga rättigheter för alla. Amnestys valplattform ska vara positiv och visa på lösningar. 

Många är oroliga för vår framtid och vi vill ge människor en kanal för vad de tror på! Vi ska visa att mänskliga rättigheter inte är valbara. 

Anmäl dig till kampanjen!

Anmäl dig till kampanjen HÄR.

Vad du kan göra

Det finns många sätt du kan agera för att visa att mänskliga rättigheter inte är valbara!

 Läs mer om alla aktiviteter HÄR

Gå med i vår digitala grupp!

Är du en fena på sociala medier eller är du kanske nyfiken och vill lära dig mer? Valplattformen är till stor del en kommunikativ kampanj och mycket av aktivismen kommer ske på Instagram och Facebook. Nu startar vi därför upp en Facebook-grupp där vi kan tipsa varandra om inlägg, diskutera strategier, stötta varandra och dela med oss av material.  Anmäl dig HÄR.

  
19 maj Kick-off Valplattformen

Välkommen på uppstartsträff! Tillsammans går vi igenom upplägget för plattformen, delar idéer och stöttar varandra i arbetet inför valet. På träffen går vi även igenom hur du kan engagera dig i en digital grupp med fokus på digital aktivism.

  • Vad? Digital uppstartsträff
  • När? Den 19 maj kl 18.00-19.30
  • Hur? Anmäl dig HÄR 
  • Kampanjens fokusfrågor

     Vår valplattform kommer att fokusera lite extra på fyra frågor. Klicka på respektive fråga för att läsa mer.

    Frågor eller funderingar? Kontakta Marianne Gyllenpistol på marianne.gyllenpistol@amnesty.se

    Senast uppdaterad: 2022-05-05