Text: Aktivism

Delta i en kampanj för Dawit!

Under våren har aktivister från hela Sverige tagit fram en kampanj för journalisten och samvetsfången Dawit Isaak. Kampanjen innehåller en mängd olika förslag på aktiviteter som kan genomföras av grupper, distrikt och enskilda aktivister - helt enkelt så finns det något för alla! 

Den 23:e september är det tjugo år sedan den svensk-eritreanska journalisten och författaren Dawit Isaak frihetsberövades, och kring detta datum satsar vi stort - vi vill att Dawits fall ska uppmärksammas överallt för att sätta press på makthavare så att han äntligen släpps fri!

Dawit drev den oberoende tidningen Setit, som publicerat artiklar och information om kritik av Eritreas president och regering. Han är fortfarande frihetsberövad utan rättegång, enbart för att ha nyttjat yttrande- och pressfrihet.

Några exempel på aktiviteter är sociala medier-aktion, vykortskampanj och gatukonst! Vi har tagit fram en lathund med utförliga instruktioner till alla aktiviteter. Givetvis kan ni också komma på helt egna idéer och planera egna aktiviteter!

Anmäl dig här!

Anmälan för bibliotek

Har du frågor om kampanjen?

Kontakta då Beatrice Schönning, Kampanjledare: beatrice.schonning@amnesty.se , + 46 70 860 86 28

Gatukonstinstruktionen (och denna fina målning!) är framtagen av Umeåaktivisten Lollo Aurell