Text: Aktivism

Aktion: Sprid Amnestys årsrapport till lokala makthavare 

Den 22 februari släpper Amnesty International sin årliga rapport om mänskliga rättigheter och hur dessa efterlevs i världens olika länder. Vi vill såklart uppmärksamma Sveriges makthavare, opinionsbildare och politiker på rapporten, men också påverka dem att kämpa för mänskliga rättigheter i sina forum. Från lanseringsdatumet och framöver i vår  vill vi  nå ut till så många av dessa som möjligt och för detta behöver vi er hjälp!

Ni kan, enskilt eller i era grupper, skriva brev till olika beslutsfattare och opinionsbildare i er lokala kontext. Det kan till exempel vara rektorn på er skola, en lokal tidningsredaktör, en kommunalpolitiker eller annan person som ni anser bör uppmärksammas på årsrapporten och dess innehåll. Ni får välja själva om ni endast vill skicka ut information om rapporten, eller om ni vill arrangera ett möte för att diskutera rapporten med den ni kontaktat. Osäker på vem ni ska kontakta? Hör av er till sanna.blomgren@amnesty.se  så hjälper vi till att bolla idéer! I samband med medieuppbådet för årsrapporten kan ni även passa på att skriva insändare och debattartiklar till tidningar runt om i landet. 

Längst ner på sidan finns två exempel på brev/e-post-mallar ni kan använda för att kontakta era lokala opinionsbildare, men det går självklart bra att skriva något själv. Där hittar ni också tips och trix om vad ni kan skriva insändare om.

Obligatorisk anmälan

För att vi ska kunna se hur många makthavare och andra ni och vi tillsammans når ut till är det viktigt att ni anmäler er. Skriv ert namn, vilken ort ni bor på samt vilka ni kommer kontakta. I samband med anmälan skickar vi, via mejl, ut länken till årsrapporten så att ni kan sprida den vidare. Anmäl HÄR.

Har ni frågor, funderingar eller vill bolla idéer? Mejla sanna.blomgren@amnesty.se

Rapporten släpps den 22/2. I samband med detta kommer ni att få ett mail med en länk till rapporten som ni kan sprida vidare.